Transmission Problems!

  #1  
Old 01-05-2009, 12:33 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Location:
Posts: 4
Default Transmission Problems!

Hey,

I'm new to the site. I have a 2008 C50T, only have about 3300 miles on it. I've been noticing lately that crusing at 40-60 mph and try to accelerate without downshifting,I feel like my transmission is slipping.The RPM's momentarily go high and then the bike feels like it catches onto a gear after a few seconds. I just did another oil and filter change this past weekend as well as the final gearoil. Problem still occurs....I was just going to take it to the dealer to have them look at it but thoughtI would try here first.

Any help would be greatly appreciated!!!

~andy~

'08 C50T
 
  #2  
Old 01-05-2009, 06:07 PM
Member
Join Date: Jul 2006
Location: western wisconsin
Posts: 70
Default RE: Transmission Problems!

yeah, I would definatly take it in while its still under warranty. Is it still under waranty? I've got an 06 c50 and it doesnt feel like it slips at all. Hope it all works out for ya.
 
  #3  
Old 01-05-2009, 06:17 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Location:
Posts: 4
Default RE: Transmission Problems!

This is the first bike I've owned that is shaft driven. I just want to clarify that the engine oil is also the lubricant for the tranny/clutch? and the final gear oil is just for the rear diff.?

Thanks

~andy~

'08 C50T
 
  #4  
Old 01-06-2009, 05:23 PM
Member
Join Date: Jul 2006
Location: western wisconsin
Posts: 70
Default RE: Transmission Problems!

the rear diff has its own kind of oil, separate from engine/tranny. I do believe the engine/tranny do share the same oil tho. What kind of oil are you using? and is it energy conserving oil, which is not recomended. Right now I'm using gtx 10w 40, but i think im gonna switch to oil made for bikes, for the transmissions sake....
 
  #5  
Old 01-06-2009, 05:46 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Location:
Posts: 4
Default RE: Transmission Problems!

Premium 4 High Performance Oil 10w-40 Motorcycle specific oil. Little more expensive than the run of the mill stuff. But I figure in the long run it's worth it. I heard of possibly adjusting my free play in the clutch to potentially fix the problem. Next day that I get where there isn't ice on the ground or precip. coming out of the sky I will get my bike out of its personal garage and try a few things.

Thanks! I'll let you know how things turn out.

~andy~

'08 C50T
 
  #6  
Old 01-08-2009, 12:44 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Location:
Posts: 4
Default RE: Transmission Problems!

Finally was able to get the bike out this morning.... dry roads. Cold as heck riding to work but dry none the less. The simple clutch freeplay adjustment fixed the problem. Glad it wasn't something more severe. Thanks for all the help!

~andy~

'08 C50T
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
coykiesaol
Suzuki Grand Vitara
0
05-05-2011 03:46 AM
lovmyxl7
New Member Area
0
03-16-2009 11:31 PM
jcsjeepcrusier
Suzuki Cruisers
0
06-23-2008 12:13 PM
Sean_GSXR600
General Motorcycle Tech
0
04-23-2007 01:14 AM
Protusmike
General Motorcycle Tech
1
11-21-2005 12:08 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Transmission Problems!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.